ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Възможно ли е да се печата върху лицето и гърба на пеачатния лист едновременно, с е...
Какво представляват хартиените офсетови плаки?
Проблем с файл по време на работа с CorelDRAW.
Печатни технологии
На същата вълна: основи на управлението на цветовете за широкоформатен...
Трансферен печат (hot split)
Решете проблема на принтера си - част 6 - статично електричество и пра...

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 06:14 
Старо куче - медалист

Повярвай ми, още по-малко ще знаеш какво прави компютърът ти. А проблемите с CMYK-а надали ще ги оправят, защото печатането върху хартия струва пари, пък те са по безплатното, сиреч уеб-а... :-)

Преди няколко дена четох една статия в ZDNet, чието заглавие беше "Is Windows XP too good for Microsoft's own good". Несериозно е да се твърди, че Windows е нестабилна операционна система. Напротив, тя е една от двете най-стабилни. И определено най-настройваемата.

Изпускаш един основен фактор - ВРЕМЕТО. Когато се занимаваш с някоя от безплатните системи, ти трябва едно от следните две неща - или много време, за да се бориш със сложната документация, безумния интерфейс и това, че разните настройки се намират където и в която програма си поискат, тъй като цялото това чудо е писано от най-различни хора с различни виждания кое как трябва да се прави, да четеш по разни форуми как някой се е оправил с твоя проблем и дали това ще стане с някой ъпдейт или със сваляне на някоя допълнителна програмка, или пък просто твоят хардуер не се поддържа, или (да ме извинят тези, които опитваха да намерят къде ще свърши първата част на изречението ми) човек, който се занимава непрекъснато с тази система, която ти просто нямаш време да разучаваш.

Какво излиза? Съгласно известната поговорка времето е пари. Съгласно нормалните икономически взаимоотношения ползването на чужди услуги също струва пари. И накрая се оказва, че да, ти имаш безплатен софтуер, но със скъпо и понякога непредсказуемо внедряване, да не говорим за това колко съмнителни или дори невъзможни са евентуални промени. Или както е казано, често пъти евтиното излиза по-скъпо.

Безплатният софтуер създава огромна по численост армия от хора, които да го инсталират, поддържат и борят проблемите, свързани с неговата експлоатация. Платени. И потребителите са принудени да плащат на тях, защото го няма издателят, който да поеме отговорността за добрата организация, добрата документация и поддръжката, когато имаш проблеми. Впрочем и за това си имаше поговорка - няма безплатен обяд. Защо пък да има софтуер!? :-)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 06:19 
Старо куче - медалист

И още нещо, Сами. Дефиницията, към която ме пращаш, ми е добре известна. Само че и тук имаме извращение - по принцип енциклопедиите се пишат от учени хора, които описват явленията, фактите и личностите, имащи значение в нашия живот. Не от самите обекти на статиите! Уикипедия не е енциклопедия, защото в нея пише който си поиска, включително всеки може да пише за себе си, което елиминира обективността. Точко като в свободния софтуер. Намирал съм статии с невероятни грешки, даже съм и оправял. Всъщност по въпроса вече се е писало доста в целия свят и никой сериозен човек не разчита много-много на информацията в най-голямата безплатна енциклопедия.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 08:32 
Старо куче - медалист
Аватар

thomas написа:
Несериозно е да се твърди, че Windows е нестабилна операционна система. Напротив, тя е една от двете най-стабилни. И определено най-настройваемата.

:o А това е смешнооо! Особено за "най-настройваемата"!

Томас, явно не си в час с някои неща и няма да бъдеш. Всичко, което каза дотук, за мене не важи. Всеки, който знае как да си настрои системата получава това, до което ти не си стигнал.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 08:35 
Гърмян заек

много off, но това наистина ми хареса:
http://www.mediatimesreview.com/septemb ... Maoism.php

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 08:44 
Старо куче - медалист

Monk? Времето си е твое. Имам предвид това, през което си се учил на това неизучаемо нещо (защото се мени ежедневно). Дано пък успееш някога да го използваш за своя полза! :-) Засега ми звучиш само като ентусиаст-идеалист :-)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 10:37 
Старо куче - медалист
Аватар

Понеже племиката е за линукс, аз да питам
Има ли вече CMS за линукс или все още всеки софт се оправя сам с цветовете?

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 10:51 
Старо куче - медалист
Аватар

е аз отдавна се опитвам да ви кажа да не намесваме точно този спор. Линукс и Уиндоус пък още по малко маковските ОС. Наистина ли никой не ползва нито една от изброените горе програми. :shock: :shock:

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 03 Окт 2007, 10:58 
Старо куче - медалист
Аватар

Не мисля, че темата е за или против Линукс, а за свободния софтуер. Иначе и Уиндоус (след 2000) и Линукс подлежат на много сериозна настройка - като повечето сървъри в световен мащаб са на Линукс базирани системи, а повечето потребителски ситеми са на Уиндоус. Тъй като ние не сме сървър-администратори или по принцип администратори, операционните системи не ни интересуват. Иначе в офиса си инсталирах един МакОС и нямам никакви ядове - на ПЦ имам предвид - ето ви още един вариант (не че от Епъл не си оправиха Ос-а след като го написаха на основата на OpenBSD...). A и да плюеш нещо, което не познаваш не е много коректно. Все едно да се върнем на спора FAT32 или NTFS...
А най-настройваемият Уиндоус е 2003 сървър - все пак ХР е потребителска операционна система...

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа