ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.

Въпроси и отговори
Препоръчайте ми специализиран софтуер за проектиране на картонени опаковки.
Какъв вид е лакът използван при лакирене на оптични медии, печатани по inkjet техно...
Как може да бъде конвертиран текст в криви в Acrobat CS3?
Статии
Forest Stewardship Council - FSC
Историята на знаците и цифрите
Обезмастиляване на inkjet продукция при рециклиране

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: ре
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 14:47 
Гърмян заек

От моите наблюдения ,клиента не печели толкова, а рекламните агенции цените им към крайни клиенти са същите.
Пример:дипляна А4 цена, която иска РА е 136-140лв,продадена на краен клиент 350 лв

Върнете се в началото

Заглавие: Re: ре
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 14:49 
Старо куче - медалист
Аватар

sddprint написа:
От моите наблюдения ,клиента не печели толкова, а рекламните агенции цените им към крайни клиенти са същите.
Пример:дипляна А4 цена, която иска РА е 136-140лв,продадена на краен клиент 350 лв

За какъв тираж - че ми е интересно ;)
Ми кво да правята РА-та като клиента иска да плати за дизайн 5-60 лева - максимум 72??? Требе да се компенсира от надценка в печата!

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 14:51 
Старо куче - медалист
Аватар

@Томас - gang printing ми звучи много близо до gang bang :)

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 14:52 
Гърмян заек

Ави,210 лв малка надценка ли е?тиража е 1000бр с 2 гънки
По темата: ако са с подбна цветност бих се навил да ги печатам сборно иначе на кого да следя цветавете?
според мен е рисково за капризни клиенти.

Върнете се в началото

МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 14:59 
Гърмян заек

Томас наистина си прав,че доста от печатниците си групират монтажите,а на теб ти дават цена като индивидуална поръчка.
Интересно ми е ако се получи разлика в цветовете как процедирате като клиент,който си получава поръчката?

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 15:01 
Старо куче - медалист
Аватар

@sddprint
За моите, все по-малко печатащи клиенти, редовно правя групажи - тоест обяснявам съвсем честно, че ще им спестя пари от печат, ако групираме няколко поръчки, но няма да им правя отстъпка за дизайн и предпечат. Колкото до цвета - ми ако си няма пантони, сребра или някакви плътни фаши не би имало никакъв проблем да си печаташ по скали и всичко да е наред. Още повече направиш ли отбив от цената за печат, претенциите рязко спадат - а за наистиана претенциозните клиенти просто не го правиш - за съжаление имам един такъв клиентоприятел и финасовите аргументи не му влияят...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 22:26 
Старо куче - медалист
Аватар

Добре де, аз пак питам - за какви срокове говорим тук
Как ще групираш файлове, като сроковете рядко са над 3 дни
Това с чакането с по месец за продукция и за календари не важи вече
При условие, че крайният срок те натиска, кой ще си играе да чака някой друг на същата хартия, че да ги пусне заедно

Пък и както повечето си вървят по номер на поръчка - за какво ти е на баир лозе, да мешиш два проекта и накрая кой разбрал, кой не разбрал - току виж издали флаерите на единия на другия...

Тя икономията е майка на мизерията...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 23:05 
Старо куче - медалист

ValBo, както ти казах, при немските решения сроковете са такива, дето и изгладняла наша печатница с глутница хайделберзи не могат да дадат. У нас трудно се получва, защото поръчките не са много, а клиентите винаги искат да са различни и неповторими - с грамаж, цветност или формат. Но по принцип в идеята има колкото си искаш хляб. И потенциал да останат още по-малко печатници ;-)

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 20 Юли 2010, 23:50 
Старо куче - медалист
Аватар

а между другото, не си ли спомняте за една ситуация (сравнително скоро), когато един човек обяви празно място на хартия за скромен тираж - няколко часа по-късно вече му го бяха заели ;) изпревариха ме докато прозвъня веригата поръчители...

а по-късно ми отпечатаха едни 5000 визитки (4+0) - пак по подобно направление... само 100-200 стигаха...

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2010, 08:14 
Старо куче - медалист
Аватар

Цитат:
дето и изгладняла наша печатница с глутница хайделберзи не могат да дадат

Респект Томасе :)
По темата: това което показа Томас като пример може да случи в България само ако има направена много добре организирана печатница и ако се разлизира мащабна рекламно-разяснителна кампания.
Това с организирането на печатницата може и да се случи някак.
Ма я ми кажете кой ще налее една кофа пари да рекламира продукт, който има реална възможност и да не потръгне, защото срещу него ще скочат всички конкурент - поради особеностите на милия ни народ :)
@sddprint
Високо оценявам желанието у един печатар да ми наблюдава внимателно поръчаката, но още по-високо бих оценил желанието му да печата по скалите и с денситометър в ръка, а не да ми се прави на художник - така че това с уцелването на цветовете за мен не е проблем.

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2010, 09:51 
Старо куче - медалист
Аватар

Цитат:
да печата по скалите и с денситометър в ръка, а не да ми се прави на художник

Имах последно такъв случай. Човека искал да му изглежда по-ефирно. В резултат на което композитно черно 100/30/30/30 изглеждаше като 80 процента черен цвят.

Да се върна на темата. Аз съм по-оптимист и това с организирането на печатницата предполагам може да се случи. Има мениджъри(не използвайте моля думата ръководители) на печатници, които могат да го направят и го правят. Може би е въпрос на малко по-скъп краен продукт за да могат да се оправдаят инвестициите в организацията.

Върнете се в началото

Заглавие: re
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2010, 09:54 
Гърмян заек

Ави,напълно съм съгласен с теб,против съм печатаря да се прави на художник

Върнете се в началото

Заглавие:
МнениеПубликувано на: 21 Юли 2010, 16:54 
Срамежлив

Според мен точно това, че клиентите при нас са нестандартни може да помогне да се групират монтажите.. Аз бях предложил веднъж площ именно защото клиентката държеше неината листовка да бъде 45/45 см с две перпендикулярни гънки. Дизайна беше черен плътняк, а клиента който купи останалото място даде доста разноцветни флаери. Печатахме тогава на половинката в ипк и двата тиража станах идеално...
Прави се една важна тема в форума и се действа... :)

Върнете се в началото

Заглавие: Re: Печат на сборни тиражи
МнениеПубликувано на: 01 Апр 2011, 10:41 
Срамежлив
Аватар

От три години събираме активно така наречените сборни монтажи.

Ако пак трябва да се захвана от нулата - абсурд. В началото започнах от А4 - 4 по 1000 А6, като стигнах до групаж във формат 35 по 50 си помислих, че сънувам - беше минала една година. Офиса беше затрупан от камари флаери на Танграм - това, което останеше като дупка се запълваше от наш флаер :)

Сега услугите ни ползват около 200 рекламни агенции от цяла България и имаме два цикъла на седмица - всяка сряда и всеки петък излизаме от печат на 130 гр. гланц, 4+4, формати: 10 x10, A6, A5, A4, A3.
Печатаме в 50x70. Нямаме собствена печатница.

Два пъти в месеца - 15-то и 30-то число излизаме от печат на 350 гр. мат, подсилен с надпечатен лак и UV лак гланц двустранно, 4+4 цвята. Формати: визитки, етикети, джобни, 10x10, A6, A5, A4, A3.

Така към рекламни агенции подаваме цена за 1000 А6, 4+4, 130 гр. гланц = 50 лв. без ДДС и 60 лв. ако са на 350 гр. с лак двустранно.
Към крайни клиенти съответно 80 лв. + дизайн 30, 60 лв. = 110-140 лв. без ДДС на 130 гр. и 130-160 лв. с дизайна на 350 гр. с лак.

Така към колеги сме коректни, но се намериха и такива колеги, които поискаха да бръкнат в кацата с меда по лесния начин и обявиха 1000 А6 към крайни клиенти за 50 лв., защото същите тези колеги до скоро ползваха нашите услуги и имаха достъп до цените ни. Те ще капитулират, но пазара се скапва и клиента започва да те притиска, защото психологически е видял друга цена.

Върнете се в началото

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа