| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Maznio Старо куче - медалист

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 9:40 am Заглавие: Състояние на отрасъла през 2009г. |
|
|
Ръководството на СПИБ (Съюз на печатарската индустрия в България) спази и тази година традицията в началото на всяка календарна година да информира членове си за състоянието и динамиката на отрасъла през предходната година.
Целият текст. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
thomas Старо куче - медалист
|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 10:49 am Заглавие: |
|
|
Много ми хареса измерването на печатарската техника в килограми. Очаквам в следващия отчет на правителството да измерват така и бюджетния дефицит. Само трябва да се уточни в какви банкноти ще са сметнати тези килограми
И между другото, много ми е странно едно нещо при хартиите. Там тонажът е паднал с повече, отколкото оборотите, което означава, че доста по-малко хартия е продадена за малко по-малко пари. Което не ми се връзва с факта, че цените на хартиите през 2009 паднаха съвсем забележимо, което би довело до точно обратното. Ако искат да ми кажат, че са почнали да се продават само по-скъпи хартии, ще се учудя още повече. _________________ http://causes.com/gramotni
http://gramotnost.znanie24.info |
|
|
 |
HACKO Старо куче - медалист

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 11:29 am Заглавие: |
|
|
| спадането при мастилата е по-малко от това при хартиите => дизайнерите са запълвали по-оптимално хартията |
|
|
 |
|
|
|
 |
Maznio Старо куче - медалист

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 12:02 pm Заглавие: |
|
|
| thomas написа: | Много ми хареса измерването на печатарската техника в килограми. Очаквам в следващия отчет на правителството да измерват така и бюджетния дефицит. Само трябва да се уточни в какви банкноти ще са сметнати тези килограми
И между другото, много ми е странно едно нещо при хартиите. Там тонажът е паднал с повече, отколкото оборотите, което означава, че доста по-малко хартия е продадена за малко по-малко пари. Което не ми се връзва с факта, че цените на хартиите през 2009 паднаха съвсем забележимо, което би довело до точно обратното. Ако искат да ми кажат, че са почнали да се продават само по-скъпи хартии, ще се учудя още повече. |
Ами на митницата така мерят по интерция. Както дрогата е в килограми , така са и машините.
При хартиите. Не съм много сигурен, че са паднали толкова цените. Сигурно всички печатаме на рециклирана хартия, която е много по скъпа . (Да си вдигнат ръцете всички, които печат на рецикле и са зелени )
Оня ден ми вдигнаха и цената за една кутия(почти двойно) щото видиш ли цената на микровелпапето се била вдигнала. Та така със статистиката  |
|
|
 |
awitohol Старо куче - медалист

|
Пуснато на: Чет Мар 04, 2010 1:11 pm Заглавие: |
|
|
Mикровелпапето друг трън в задника!
Колкото до тъпата рециклирана хартия - всичко полудя по нея - лошо няма, ама това си е капка в морето - и колко да е скъпа - 60-70 стотинки за 350 гр - любимия ми плайк е доста по-скъп  _________________ Think wise - rasterize! |
|
|
 |
express93 Срамежлив
|
Пуснато на: Съб Мар 06, 2010 7:30 pm Заглавие: |
|
|
| гледайки статистиката стигам до извода, че цените на хартията се качват, а мойта информация е че от март месец се очаква около 10% увеличение на хартията |
|
|
 |
|
|
|
 |
mmiv Старо куче - медалист

|
Пуснато на: Нед Мар 07, 2010 4:20 pm Заглавие: |
|
|
Има и друг момент - явно пък има внесена хартия по "другия начин".
Кога най-накрая някой ще организира истинско пазарно проучване в областта на полиграфията?
Ами това с "мастилата за дигитален печат" ? Кои мастила, за кой дигитален печат? Това мастило за сух офсет тип DI ли е, мастило за ink-jet ли е, тонер ли е - въобще СТРАШНО!
Браво господа! Ръкопляскания, прегръдки и целувки по бузите (по стар к. стил)! _________________ The wise shall inherit glory: but shame will be the promotion of fools |
|
|
 |
desitka Старо куче - медалист

|
Пуснато на: Пон Мар 08, 2010 11:14 am Заглавие: |
|
|
| mmiv написа: | Има и друг момент - явно пък има внесена хартия по "другия начин".
Кога най-накрая някой ще организира истинско пазарно проучване в областта на полиграфията?
! |
Всички искат истинско пазарно проучване, но няма кой да плати за него. Отделен е въпросът, че всички искат да знаят, но малко искат да отговарят на въпроси, свързани с проучването.
Предлагат се и платени данни, но са пак правени по официални статистики /обявени цифри от фирмите пред държавата/. Актуалността им е с една или две години назад. Цените им варират между 2 и 3 хил.лв. Прави си изводите. _________________ Не е беден този, който има малко. Беден е този, на когото му е малко.
Блогът на малко мишленце |
|
|
 |
|