www.printguide.info

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене
   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Състояние на отрасъла през 2009г.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форуми -> Новини
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Maznio
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Чет Мар 04, 2010 9:40 am    Заглавие: Състояние на отрасъла през 2009г. Отговорете с цитат

Ръководството на СПИБ (Съюз на печатарската индустрия в България) спази и тази година традицията в началото на всяка календарна година да информира членове си за състоянието и динамиката на отрасъла през предходната година.

Целият текст.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
thomas
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Чет Мар 04, 2010 10:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Много ми хареса измерването на печатарската техника в килограми. Очаквам в следващия отчет на правителството да измерват така и бюджетния дефицит. Само трябва да се уточни в какви банкноти ще са сметнати тези килограми Smile

И между другото, много ми е странно едно нещо при хартиите. Там тонажът е паднал с повече, отколкото оборотите, което означава, че доста по-малко хартия е продадена за малко по-малко пари. Което не ми се връзва с факта, че цените на хартиите през 2009 паднаха съвсем забележимо, което би довело до точно обратното. Ако искат да ми кажат, че са почнали да се продават само по-скъпи хартии, ще се учудя още повече.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
HACKO
Старо куче - медалист

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Мар 04, 2010 11:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

спадането при мастилата е по-малко от това при хартиите => дизайнерите са запълвали по-оптимално хартията
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
thomas
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Чет Мар 04, 2010 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не, просто повече мастила отиват зян заради печатането на по-малки тиражи Smile
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Maznio
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Чет Мар 04, 2010 12:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

thomas написа:
Много ми хареса измерването на печатарската техника в килограми. Очаквам в следващия отчет на правителството да измерват така и бюджетния дефицит. Само трябва да се уточни в какви банкноти ще са сметнати тези килограми Smile

И между другото, много ми е странно едно нещо при хартиите. Там тонажът е паднал с повече, отколкото оборотите, което означава, че доста по-малко хартия е продадена за малко по-малко пари. Което не ми се връзва с факта, че цените на хартиите през 2009 паднаха съвсем забележимо, което би довело до точно обратното. Ако искат да ми кажат, че са почнали да се продават само по-скъпи хартии, ще се учудя още повече.

Ами на митницата така мерят по интерция. Както дрогата е в килограми , така са и машините. Smile

При хартиите. Не съм много сигурен, че са паднали толкова цените. Сигурно всички печатаме на рециклирана хартия, която е много по скъпа Smile . (Да си вдигнат ръцете всички, които печат на рецикле и са зелени Smile)

Оня ден ми вдигнаха и цената за една кутия(почти двойно) щото видиш ли цената на микровелпапето се била вдигнала. Та така със статистиката Smile
Върнете се в началото
awitohol
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Чет Мар 04, 2010 1:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Mикровелпапето друг трън в задника!
Колкото до тъпата рециклирана хартия - всичко полудя по нея - лошо няма, ама това си е капка в морето - и колко да е скъпа - 60-70 стотинки за 350 гр - любимия ми плайк е доста по-скъп Wink
express93
Срамежлив

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 7:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

гледайки статистиката стигам до извода, че цените на хартията се качват, а мойта информация е че от март месец се очаква около 10% увеличение на хартията
Върнете се в началото
thomas
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Съб Мар 06, 2010 9:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

много бих се учудил на увеличение, това може да стане само когато тотално се отчаят, че може да запазят нивото на продажби.
mmiv
Старо куче - медалист

МнениеПуснато на: Нед Мар 07, 2010 4:20 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Има и друг момент - явно пък има внесена хартия по "другия начин".

Кога най-накрая някой ще организира истинско пазарно проучване в областта на полиграфията?

Ами това с "мастилата за дигитален печат" ? Кои мастила, за кой дигитален печат? Това мастило за сух офсет тип DI ли е, мастило за ink-jet ли е, тонер ли е - въобще СТРАШНО!

Браво господа! Ръкопляскания, прегръдки и целувки по бузите (по стар к. стил)!
desitka
Старо куче - медалист

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Мар 08, 2010 11:14 am    Заглавие: Отговорете с цитат

mmiv написа:
Има и друг момент - явно пък има внесена хартия по "другия начин".

Кога най-накрая някой ще организира истинско пазарно проучване в областта на полиграфията?
!

Всички искат истинско пазарно проучване, но няма кой да плати за него. Отделен е въпросът, че всички искат да знаят, но малко искат да отговарят на въпроси, свързани с проучването.

Предлагат се и платени данни, но са пак правени по официални статистики /обявени цифри от фирмите пред държавата/. Актуалността им е с една или две години назад. Цените им варират между 2 и 3 хил.лв. Прави си изводите.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форуми -> Новини Часовете са според зоната GMT + 1 Hour
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети