ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Технологията Memjet

СподелиMemjet е световен лидер в разработването на технологии за цветен печат. Компанията предлага своите решения и разработки на ОЕМ производители в печатната индустрия. Фирмата е със седалище в Сан Диего, САЩ, както и клонове в Дъблин, Сидни, Тайпе, Сингапур и Бойзи, Айдахо. В момента компанията разполага с над 3000 регистрирани патента за технологии и повече от 2000 патента в процес на одобрение, което представлява четири пъти повече в сравнение с други технологични лидери на пазара.

Memjet технология

Печатащата глава със ширина 222.8 mm

copy controlПечатаща глава с уникални характеристики - ширината на печатащата глава е 222,8 mm, и включва 70 000 печатащи дюзи, което е 17 пъти повече от други печатащи глави за мастиленоструйни устройства. По време на процеса на печат, печатащата глава е статична, движещата се част е само листът. Това прави принтера много издръжлив.

copy controlТехнология за печат "Водопад" – всяка дюза отделя 11,000 микрокапки в секунда, респективно една печатащата глава произвежда 704 милиона микрокапки в секунда. Тези характеристики позволяват отпечатването на 60 страници в минута. Печатаща технология MEMS дава възможност за печат с размер на капката от 1 пиколитър, най-малкият размер капки в мастиленоструйния печат. В резултат на малкия размер капки и наличието на 70 000 дюзи се постига отлично качество на печат. За защита на дюзите от засъхване, печатащата глава преминава през 3 етапа на почистване.


Мастило

copy controlСпециално разработена формула за печат с отлично качество и главоломна скорост.

Процесор

copy controlMemjet процесор с над 100 млн. транзистора, контролира работата на принтера и може да разпечатва 60 стр. А4 в минута. В допълнение, по време на печат, процесорът управлява връзката между принтера, печатащата глава и останалите части от системата за подаване на мастило към принтера.
Контрол на качеството


copy controlЗа стартиране на принтера е необходимо да се подаде правилна информация между чиповете за контрол, разположени върху печатащата глава, мастилените касети и главната платка на принтера. Контролът на качеството се осъществява от конфигурация от чипове с криптирана защита, което предотвратява използването на несъвместими консумативи. Тази защита гарантира използването само на оригинални консумативи – гаранция за безпроблемен печат и дълготраен живот на принтера.
Софтуер

copy controlИзцяло нова разработка за постигане на максимална скорост и ефективност на печат.


Прочетена 1105 пъти
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец текстил
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама