ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Триизмерен релефен печат

СподелиКакво представлява триизмерният релефен печат
3D релефът е технология позволяваща пренасянето на изящен многопластов релеф върху печатния лист, чрез гравирано месингово клише (матрица) и полимерно контраклише (патрица), монтирани на машина за топъл печат и преге. Технологията поставя нови стандарти в рекламната и опаковачна индустрия. Иновативните възможности на 3D релефa могат да превърнат рекламния ви продукт или луксозна опаковка, в шедьовър на съвременния индустриален дизайн.

3D релеф

Предимства на 3D релефа
Печатарската индустрия се развива с всеки изминал ден и поставя все по-високи изисквания за оригиналност и качество на предлаганите продукти и услуги. Технолoгията на триизмерният релеф все по-често се налага като световен стандарт за облагородяване на печатната продукция.

3D релеф

Основно предимство на тази технология е постигането на висококачествен триизмерен релеф върху печатния лист. Полученият релеф е изключително прецизен и същевременно атрактивен, което издига печатния продукт на следващо ниво по отношение на качество и оригиналност.

3D релеф предимства

Друго интересно и полезно предимство на технологията е възможността топлият печат и релефът (прегето) да се извършат с една операция (едновременно), което значително оптимизира времето за производство на печатния продукт.

Възможности
Благодарение на високотехнологичното обурудване и дългогодишният ни опит в довършителните ефекти, ние в „Офсет” ООД,  можем да  съчетаем триизмерния релеф с микс от сложни довършителни операции и ефекти като частично UV лакиране, метализиране, топъл печат и много други. Крайният резултат само загатва за безграничните качества на технологията, съчетана с най-съвременните методи за облагородяване на печатната продукция.

3D релеф възможности

Необятните възможности на технологията позволяват идейният проект да бъде дори най-обикновена снимка. Екипът ни от графични дизайнери ще влее форма и живот в двуизмерния образ и ще го пренесе върху печатния лист чрез впечатляващ триизмерен релеф.

Благодарение на специализиран софтуер и професионализмът на графичните ни специалисти, можем да пресъздадем всякакви изображения, текстове, лога, форми и лица в прецизен многопластов релефен печат.  
 
Видове триизмерен релеф
3D Релеф с топъл печат – обогатява печатния продукт с елегантността на топлия печат съчетан с финеса на триизмерния релеф.

Чист 3D релеф – познат още като сухо преге, успява да възпроизведе реален образ в триизмерен аспект върху печатния лист

3D Релеф върху илюстрация - Тази технка придава форма и обем върху печатната илюстрация., а полученият релеф създава контраст между цветовете и подчертава формите

3D релеф микрорелеф

Микрорелеф – представлява микро-гравирани релефи, съчетани с холограмни фолиа, които дават възможност за по-добро идентифициране, персонализиране и защита на печатния продукт с изключителен акцент върху детайла

3D релеф брайл

Брайл – прецизността на 3D релефа позволява изписването на Брайлов текст върху опаковки, брошури, учебни помагала и много други.  

Какво представлява гравираното триизмерно клише
Триизмерното клише се получава  чрез прецизно машинно обработване на месингова заготовка от високотехнологична гравираща машина. Благодарение на специалните резци, въртящи се с над 50 000 оборота в минута, гравиращата машина „издълбава”, зададена по софтуерен път, многопластова релефна форма върху заготовката от  висококачествен месинг. В следствие на тази обработка се получава клише с негативен релеф. Към това клише се произвежда полимерно контра клише, което “влиза” идеално във формата на издълбаното месингово клише, като се компенсира и дебелината на картона. Полученият комплект клише-контраклише се монтира на машина за топъл печат и преге.


3D релеф клише
3D релеф клише и контра клише полимерно

Предимства на месинговото клише
Освен невероятното качество на релефа, друго основно предимство на месинговото клише е неговата издръжливост по отношение на печата – а именно възможността за над 10 милиона удара с едно единствено клише.

Производство на гравирани месингови клишета и 3D релеф
Фирма Офсет предлага изработка на месингови клишета и контраклишета за нуждите на печатници, както и услугата 3D релеф, която може да бъде поръчана и произведена във високотехнологичната фабрика на фирмата.

Технически параметри
За поръчка на клише+контраклише (печатници):
-    Дебелина на месингово клише: макс - 7мм (стандартна), мин – 3мм
-    Максимални размери на месингово клише: 300мм х 300мм
-    Опция за допълнителна изработка на полимерни контраклишета
-    технологията позволява топлият печат и релефът да се извършат с една операция (едновременно)

За поръчка на услугата 3D релеф във фабриката на Офсет ООД (рекламни агенции, печатници):
-    идейният проект може да бъде в следните формати: .jpg .pdf .eps .ai .cdr
-    формат на листа: минимален 25см х 35см, максимален 64см х 90см
-    грамаж на хартия: минимален 70гр/кв.м  максимален 600гр/кв.м
-    производителност: 4000 листа на час
-    изключително разнообразие от фолиа за топъл печат: метализирани (злато, сребро), холограмни, цветни, трансперетни

Поръчайте безплатно копие от новия фирмен каталог за 3D релеф на тел. 02 971 80 88 или на имейл адрес office@ofsetbg.com

Вижте още:
Триизмерен релефен печат – новият каталог на фирма Офсет ООД

Прочетена 10545 пъти
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама