ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Kodak Flexcel NX - дигитална флексо технология

СподелиЦялостно решение, осигуряващо флексопечат с офсетово качество

Kodak Flexcel NX Digital Flexographic System включва:

Kodak Flexcel NX ­термален филм
Уникалната структура на TIL (термалния филм) позволява експонация с висока резолюция и скорост, както и плътен контакт с клишето по време на UV-осветяването.Kodak Trendsetter NX
Kodak Trendsetter NXKodak Trendsetter NX Mid и Narrow експонатори осигуряват много високо качество на експонация, използвайки технологията на Kodak. Trendsetter NX не е специализиран само за термалния филм и може да се изполва за експонация и на офсетови термални пластини.

Kodak Flexcel Flexographic Plates
След като термалният филм TIL е експониран, той се ламинира върху Flexcel Flexographic Plate – надеждни и висококачествени флексо клишета, създадени за печат върху голям набор от носители. Притежават отличен трансфер на мастило и са устойчиви по време на печат.
Kodak Flexcel NX Laminators
Kodak Flexcel NX Laminator се използ­ва за ламиниране на експонирания филм към клишето, преди то да бъде експонирано с UV светлина и проя­вено. Макар проста и бърза, опера­цията по ламинирането е критично важна, тъй като при нея се гарантира пълната изолация на клишето от кис­лорода във въздуха. Това осигурява създаване на висококачествено клише с оптимизирани стълбчета и равни повърхности на растеровите точки.

Kodak Prinergy Workflow System
Prinergy за печатници, занимаващи се с опаковки, е система за работен поток, позволяваща високо ниво на автоматизация и гарантираща изключителна производителност и надеждност.

Предимства:

Чрез Flexcel NX System могат да се постигнат изключително висококачествени флексо отпечатъци, като се преодоляват много от ограниченията на съществуващите аналогови и дигитални флексо клишета. Със способността си да прави стабилна точка дори с размери от 10 микрона, Flexcel NX осигурява по-точно и пълно възпроизвеждане на дизайна, като се има предвид, че някои изображения беше дори невъзможно да се пресъздадат чрез старите технологии.


Оригиналната снимка одобрена от дизайнера (клиента).  


Нормалните флексо клишета не могат да носят малките растерови точки, затова ако не са обработени ръчно, ще се получи видима липса на разработка в най-светлите
и тъмни области.За да се запази детайлът и плавните преливки в светлите и тъмните области, обикновено се прилагат корекционни криви. Резултатът е мръсно изглеждащи снимки с ограничена тоналност.


С Flexcel NX System можете да печатите светлите и тъмните области, без да е необходимо да прилагате корекционни криви. По този начин можете да постигнете качество, близко до това на офсетовия печат.

Качество, сравнимо с офсета
Flexcel NX System използва уника­лен, специално създаден за целта термален филм, заедно с Kodak Flexcel клишета. Произвеждат се клишета с различна дебелина и твърдост, подходящи за печат върху най-различни материали ­хартия, филм, фолио, картон, етикети и др.

Максимална производителност
Kodak Trendsetter NX е спосо­бен да експонира Flexcel филм със скорост до 9,5 м2 на час, което е около два пъти по-бързо в сравнение с най-бързите експонатори за класическите флексо клишета. Зареждането на експонатора и изваждането на готовия филм също е по-бързо, поради липсата на необходимост от залепване с тиксо или друг тип механично захващане. Експо­нираният Flexcel филм се ламинира върху Flexcel флексо клише.

По-малки точки в ниските проценти
Досега съществуващите аналогови или дигитални методи за изработка на флексо клишета могат да създават стабилно точки не по-малки от 20-30 микрона. Заради ограниченията на флексо печата най-често се използва корекционна крива, за да не се създават на клишето растерови точки с размер, по-малък от определения, но като резултат се намаляват отпечатваемите нива на сивото. С използването на Flexcel NX system се намалява или дори елиминира, необходимостта от използване на корекционни криви. Така печатният резултат е много по-близък до този на офсетовия печат, като същевременно времето за подготовка на файла драстично се намалява. С Flexcel NX System могат да се експонират стабилно точки с размер 10 микрона, като по този начин се пресъздават на печат и малки, едва доловими преливки в светлите области.

Стабилност по време на печат
Дигиталните клишета са много чувствителни към промените в натиска по време на печат, което води до цветова нестабилност на продукцията. Заоблените върхове на растеровите точки, характерни за клишетата, произведени по съществуващите технологии, често водят до нарастване на точката с нарастването на натиска. За разлика от тях растеровите точки на клишетата, произведени с Flexcel NX System, са плоски в най-горната си част, което осигурява стабилност по време на печат.
Освен това пространството между точките с нормална височина и плосък връх обикновено не се запълва толкова бързо с мастило, което означава и по-малко престой на машините за почистване на клишетата.

Растерни точки от обикновено CtP за флексо клишета
Растерни точки от обикновено CtP за флексо клишета

Растерни точки от флексо клише,произведено с Flexcel NX
Растерни точки от флексо клише,произведено с Flexcel NX

Без „кислородна атака” по време на експонация
Експонираният термален филм се залепва директно върху клишето. Плътният контакт между тях блокира достъпа на кислород, докато при стандартните дигитални флексо кли­шета кислородът атакува полимера и води до образуване на заоблени върхове на малките растерови точки и до „изяждане” на част от стълбчето. С Flexcel NX System стълбчетата на растеровите точки също са оптимизи­рани, което в комбинация с плоския връх на точката създава условия за стабилност по време на печат.
System

Технологията се предлага от:
ГЕД ООД

Тел.: 02/ 80 61 200
Факс: 02/ 80 61 291
trade@ged-bg.net
www.ged-bg.net
Единствен оторизиран партньор на Kodak за оборудване и софтуер – продажби, гаранционен и следгаранционен сервиз. Консумативи.
Бележка на редактора: До публикуване на материала в България има две инсталирани такива системи.Прочетена 3466 пъти
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец текстил
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама