ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

FOLIANT GEMINI C400A

СподелиЕдностранният ламинатор FOLIANT Gemini C400A е предназначен за малки и средни печатници, както и за дигитални такива.

FOLIANT GEMINI C400A
- най-добрата машина за едностранно ламиниране на изделия след дигитален печат в света, с произведени и доставени до клиент над 1500 бройки, която няма конкуренция в този клас.
Със специалните фолиа за ламиниране на дигитален печат TXF и Superstick постигате перфектна ламинация дори и на черни дигитални разпечатки.


Основни характеристики:

Максимална скорост 15 м / мин
Подаваща система автоматична
Вид подаваща система Вакуумен колан
Разделяща система Автоматично
Дебелина на медията 115 - 350 гр/м2
Капацитет на зареждане до 25 см
Натиск на основните валове Пневматичен
Интегриран компресор да
Минимален размер на листовете 20 x 30 см
Максимален размер на листовете 38 x 58 см
Максимален обем на работа 1800 листа B3 / час
Контрол на температурата 80 - 140°C
Време за загряване 5 мин
Захранване 230 V AC, 50-60 Hz
Мощност 3150 W
Размери на машината 74 x 280 см
Тегло 365 кг
Стойка да
Работа с листове 66 см. Опция
Приемаща тава Опция
Ступващ блок ОпцияFOLIANT Gemini C 400A е напълно автоматизирана система за едностранно ламиниране (подавач, ламинатор, късачка), екипирана с автоматична система за натиск на ламиниращите валове, с много лесен контрол на работа. Компактен компресор е интегриран в самата основа на машината. Машината е разработена с работна ширина от 380 мм и представлява идеален избор за професионално едностранно ламиниране в печатници, като работи с листове формат В3+ ( най-големият стандартен формат е 38 х 58 см, като има и специална опция за 38 х 66 см.).
Максималната скорост е 15 метра/минута.

Основно предимство на машината е пневматичната система на натиск, която дава възможност да бъде постигнато голямо работно натоварване, работи с монофазно напрежение, разполага с компактен компресор в самата машина, добър дизайн и лесен панел за управление.

Всички машини са екипирани с декърлинг устройство, което може да се настройва според специфичните нужди и се състои от нож и ролка. Машината е оборудвана с подходяща поставка в приятна цветова гама.
Възможно е да се поръчат допълнително приемаща тава за листовете или ступващ блок, и двата на размер 400мм, за приемане на готовите ламинирани листове. Машината изисква минимално пространство от 74 х 280 см.

Подаваща система:
FOLIANT Gemini C 400A е екипирана с професионална система за подаване с вакуумен колан, която може да подава палет от листове до 25 см във височина (25 cm) като разделя по подходящ начин листовете един от друг преди да ги подаде с подходяща обдухваща система. Подаващият блок е екипиран със система за регулиране на разстоянието между отделните листове, помпа Бекер и сензор за обем на медията.
Помпата Бекер се използва за обдухване на листовете преди подаване и за вакуумния колан. Застъпването между листовете и разстоянието се контролира автоматично на база на това какво сте задали в контролния панел. Точността е +/- 2 мм в константна скорост. Подаващата система е екипирана с повдигаща тава със стопери и водачи и максимална възможност за зареждане на 25 см палет от медия.

Ламинираща система:
FOLIANT Gemini C 400A работи с максимален размер листове 38 x 58 cm. Специална опция дава възможност за работа и с листове 38 x 66 cm. Минималният размер на листовете е 30 x 20 cm (A4).
Ролката с фолио се монтира на специално устройство, с интелигентен обтегач. То дава възможност за монтаж на ролка с дължина до 3000 m при 24 - 31 микрона дебелина фолио. Разполагате с ролкови инструменти за обрязване и перфорация на фолиото преди ламиниране.

Процесът на ламиниране се осъществява между висококачествена хромополирана горна ролка и долна ролка от полиуретан. Ламиниращият вал се загрява от инфрачервена спираловидна система с чувствителен датчик за температура. Благодарение на компактния компресор интегриран в машината, може да постигнете подходящ натиск на валовете.

Ламинаторът разполага с качествено декърлинг устройство:
  • декърлинг нож за едностранен печат
  • декърлинг ролка за двустранен печат (помага да се избегнат нежелани драскотини)

Ламинатни фолиа:
Машината работи с фолио BOPP (23 – 42 mic).

Разделяща система:
Късачката е екипирана с колани за придвижване на медията и дефлекторно колело, което може да регулирате под различен ъгъл.
Опционни оборудвания (Gemini C 400А):
  • Модул за листове 38 x 66 cm. – модул за по-големи листове (например разпечатки от Xerox iGen4, при който максималния размер е 38 x 66 cm).
  • Тава за подреждане на ламинациите RU400
  • Ступващ блок 400
За средни и големи печатници чешкия производител FOLIANT предлага серии машини Taurus, Castor и Pollux, с работни ширини на ламиниране от 52 см и 76 см и максимална скорост до 50 м/мин.
Машината се предлага в България от фирма Дедал Къмпани.
Прочетена 3295 пъти
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама