ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Как да си принтираме вечерята с едно натискане на бутон?

Как да си принтираме вечерята с едно натискане на бутон?

Петък, 28 Януари 2011 ( прочетена 2337 пъти)


Докато дигиталните технологии променят всеки аспект от нашето общество, фундаменални промени в технологиите за готвене не се наблюдават. Всъщност ние готвим по един и същи начин от хилядолетия. За да въведат новите технологии в кухнята двама възпитаници на Масачузетския Технологичен Институт (MIT) са разработили няколко прототипа на принтери за храна!

Всяка от разработките използва фундаментални процеси, които са основни при готвенето - смесване на съставките, физична и химична трансформация на съставките и накрая тяхното моделиране в естетично издържани форми.
Как да си принтираме вечерята с едно натискане на бутон
The Digital Fabricator е персонален, триизмерен принтер за храна, който работи чрез бързо, прецизно смесване, нанасяне и готвене на отделните слоеве съставки. Готвенето започва с набор от съдове за храна, в които се съхраняват и охлаждат любимите ви съставки. От там те се изсипват в миксер с екструдираща глава, която може прецизно да нанесе избраните комбинации от храни. Докато се нанася храната, тя се изстудява или затопля в зависимост от вида на ястието. Този „принтер” не само позволява създаването на вкусове и форми, които е напълно невъзможно да се постигнат с традиционните техники на готвене, но и чрез тъчскрийн интерфейса и връзката с интернет, позволява абсолютния контрол над произхода, качеството, хранителната стойност и вкуса на всяко ястие.

Как да си принтираме вечерята с едно натискане на бутон
The Digital Chocolatier е прототип на машина, която позволява набързо да направите дизайн, да сготвите и да похапнете различни шоколадови сладкиши. Машината се състои от три основни части – съдове с продукти, които се въртят, термоелектрическа купа и потребителски инерфейс. С негова помощ можете да изберете и комбинирате съставките и да направите различни сладки. Контейнерите се завъртат, изстискват съставките в купата, където де бързо се охлаждат и сладишът може да се опита. Дори можете да си запаметите рецепта и да я повторите и друг път.

Как да си принтираме вечерята с едно натискане на бутон

Текста написа: Иван Иванов

Реклама
www.bgoferta.info
Ако имате нужда от изработка на флаери, каталози, дипляни, визитки, външна реклама, сувенирна реклама и други рекламни продукти, то www.bgoferta.info е точно за Вас. Няма нужда да се обаждате на различни печатници поотделно и да чакате да получавате цена за изработката на вашия продукт. Чрез www.bgoferta.info, оформяте вашето запитване за изработката на желания продукт и получавате оферти директно от печатниците. Използвайте бутона "Поискай оферта".

print   отпечатай
Тагове
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

НОЖАР
гр. София
фирма GPTS Ltd

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама