ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Дигиталната преса HP Indigo 5500

Дигиталната преса HP Indigo 5500

Петък, 12 Февруари 2010 ( прочетена 4317 пъти)


Tворческо решение за печат с осезаем офсетов вид и истинско фотографско качество

Допълнителни технологии за доставчиците на печатни услуги
Печатарите, които искат да просперират в съвременната конкурентна среда трябва да се насочат не само към досегашните си традиционни клиенти и традиционни продукти.
Първата стъпка е да се приеме, че в момента не съществува процес на печат, който да може икономично да произведе всички видове приложения, от които клиентите се нуждаят. Най-печелившите доставчици на печатни услуги са тези, които избират най-подходящата машина за печат на определена задача, на базата на различни фактори като тираж, брой цветове, допълнителни процеси, отпечатване на променливи данни и др.
Втората стъпка е да се вземат под внимание други фактори, които движат потенциалното развитие на печатниците, например предлагането на решения от край до край.
Дигиталните преси HP Indigo отварят нови възможности пред доставчиците на печатни услуги, като предлагат офсетово качество при дигитален процес на печат.

Нови технологии, нови средства
HP IndiChrome – PANTONE®Едно от допълнителните средства, които се предлагат е HP Indigo Commercial Job Estimator, което идентифицира задачите, които са най-подходящи за дигитална преса и определя кога ще бъде по-рентабилно да се печата с конвенционална преса. Използвайки сравнителен анализ на всяка задача, печатарите могат да използват модела, за да създадат профил на типичното си месечно производство и да увеличат рентабилността на дейността си.
Интернет също улеснява дигиталния печат с помощта на web-to-print приложенията, което като цяло намалява производствените разходи.
Друга технология, която допринася за постигане на офсетово качество е HP IndiChrome – PANTONE® лицензиран процес на печат с шест цвята, който се използва в пресите HP Indigo и симулира до 97 процента от цветовата гама PANTONE. Това позволява на печатарите да възпроизведат корпоративни или маркови цветове толкова добре, колкото и ако се печата на офсетова преса.
От ключово значение е това, че пресите HP Indigo използват течно мастило и могат да печатат върху широка гама от субстрати. Висок контраст на изображенията и въздействащи цветове, отчетлив текст и качествена фото емулация характеризират печата на дигиталните преси HP Indigo, а резултатът е офсетово качество на продукта.

Творческо производство
Днес дигиталните фотоапарати и мобилните телефони с камери предизвикват бум в правенето и съхраняването на снимки. Въпреки че днес дигиталната фотография предоставя много нови опции, хората все още не са напълно запознати с цялата гама от персонализирани продукти, които могат да бъдат създадени с техните снимки.

Днес съществува изключително голямо разнообразие от нови фото-продукти, които могат да бъдат използвани за направата на албуми, подаръци и материали за специални събития. С помощта на дигиталния печат могат да се създадат високостойностни приложения от дигитални снимки – персонализирани календари, поздравителни картички, фотоалбуми, дневници, пощенски картички.

албуми

Специализираните фото-продукти могат да включват голям брой дигитални снимки на една страница, заедно с допълнителен текст и дори различни фонове. Всички тези характеристики могат да бъдат под контрола на всеки един клиент с използването на уеб сайтове за качване, редактиране и обработка на изображенията. При фотоалбумите има възможност за избор на разнообразни подвързии и формати, както и възможност за поръчка на повече от едно копие, само с едно кликване на мишката.
Коледните картички, създадени от фотографии, са популярни от дълги години, но техните формати до скоро са били ограничени. С използването на дигиталния печат форматите могат да бъдат определени от клиента по начини, които не са били възможни досега. Също така е изключително лесно и рентабилно да се отпечатат серии от снимки на различни страници в една картичка, заедно с уникален текст и специални послания.
Разбира се, с помощта на дигиталния печат и лични снимки могат да бъдат произведени всякакви персонализирани поздравителни картички и покани.
Споделянето на дигитални снимки е доста по-лесно от споделянето на традиционни фотографии. Възможността за бърз достъп и изпращане на дигиталните снимки чрез уеб сайтове и получаването на висококачествен фото продукт, доставен до вратата на клиента в изключително кратки срокове, води до революция в начините, по които могат да бъдат използвани персоналните снимки.


Дигитален цвят за специализирани фото приложения
фото-приложенияКачеството на цветовете е един от най-критичните фактори при отпечатването на специализирани фото-продукти. Дигиталните преси HP Indigo, особено HP Indigo 5500 предоставят висококачествени изображения и живи цветове при бърза обработка на дигиталната информация и печат върху широка гама медии. С помощта на дигиталния печат всяка страница може да бъде различна, така че производството на голям брой различни изображения може да бъде осъществено при скорости от до 4000 цветни страници формат A4 в час.
Пресата HP Indigo 5500 предлага висок производствен капацитет от до 1.5 милиона цветни страници на месец и подобрени цветови възможности, което я прави изключително подходяща за производството на специализирани фото-приложения. Освен че е идеално средство за изработването на фото-книги, календари, календари–бележници и поздравителни картички, използването на медии с размер от 330.2mm x 482.6mm дава възможност за ефективното отпечатване на пощенски картички.


Стандартите за качество се осигуряват от HP Indigo Photo Package (HP Indigo фото пакет), който се състои от HP Indigo Photo Enhancement Server, новият HP Indigo UV Coater и HP Indigo Production Manager Server, както и мастилата HP Indigo Light Cyan и Light Magenta. HP Indigo Photo Enhancement Server автоматично разпознава и коригира изображенията, ако е необходимо изостряне или смекчаване и подобряване на контраста и сенките. Добавянето на light cyan и light magenta мастила към CMYK цветовете подобрява светлосенките и прехода на тоновете, като позволява постигането на по-добра наситеност на цветовете.

Субстрати и покрития за повече приложения
С дигиталната преса HP Indigo 5500 може да се печата върху по-голям размер листи, както и да се използват различни промазани (от 80 до 350g/m2) и непромазани (60 – 320g/m2) медии. Освен това, налични са специализирани HP медии за фото приложения и продукти. HP непрекъснато предлагат нови разработки, които да посрещнат изискванията на новия пазарен сегмент.
Не на последно място, с помощта на HP Indigo UV Coater може да се постави гланцово покритие върху всеки продукт, което предпазва изображенията и им придава лъскавина и професионален вид при изумителната скорост от 4,000 листа в час.
Тези покрития не само подобряват естетичните качества на отпечатаните продукти, но и увеличават тяхната издръжливост, като намаляват податливостта към изтриване, надраскване и повреда от механични действия. В допълнение, продуктите са значително по-устойчиви на повреди, причинени от вода или разтворители.
В резултат на всички тези подобрения, висококачествените продукти могат да бъдат използвани за директен мейлинг и промоционални приложения, които обикновено са подложени на по-груба обработка, отколкото персоналните специализирани фото-продукти.

HP Indigo 5500 – единствената дигитална преса, която предлага едновременно офсет и фотографско качество.

HP Indigo 5500

Висококачествено, високо професионално, високо продуктивно:
 • Изключителна HP ElectroInk liquid ink (течно мастило) технология
 • Широка гама цветове с до 7-цветно печатане
 • Стабилно управление на цветовете
 • Специални и спот цветови възможности, включително нови фото-мастила – light cyan, light magenta, digital matte, както и брандирани цветове
 • Система за по-съвършено определяне мястото на точките (120 dpi), която се представя перфектно, дори и при дребен шрифт или тънки линии на бар кодове.
 • Нови таблици с фото-цветове
 • Най-високо качество в точността и плътността на цветовете
 • Поддържа 68 стр./мин при пълноцветен, 136 стр./мин при двуцветен, 272 стр./мин при едноцветен печат, без значение вида и плътността на медията. 
 • Непрекъснат печат с многофункционални чекмеджета и стакери за готовата продукция, плавно и качествено преминаване от едно задание към друго, коректури и шрифтове.
 • Няма нужда от настройки, минимално участие на ръчен труд.
 • Бързи и ефективни печатни операции, позволяващи само един оператор да управлява две машини едновременно.
 • Смяна на мастилото по време на работа и специални цветове при непрекъснат режим на работа
 • JDF-ready for integration непрекъснат затворен работен процес.

Със специалните си фотографски възможности дигиталната преса HP Indigo 5500 може да съдейства за изграждането на един съвършено нов бизнес. Лекотата, с която дигиталния печат добавя предназначение и функционалност към снимките, осигурява нови възможности за тези, които ги отпечатват и представлява средство за отличаване на компаниите, които ги използват, както и на хората, които ги ценят.


                               print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама