ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Platinum Equity купиха Quark

Platinum Equity купиха Quark

Сряда, 10 Август 2011 ( прочетена 1958 пъти)


Platinum Equity обявиха, че са придобили доставчика на софтуер за издателската дейност Quark. Финансовите условия на сделката не са оповестени.

Quark и основният й продукт QuarkXPress е известна на всички интересуващи се от предпечат в България. През последните години обаче компанията загуби лидерските си позиции в световен мащаб пред доставчиците и разработчиците на софтуер за издателския бизнес. По-интересно е коя е компанията купувач.  Platinum Equity е специализирана в сливания, придобивания и операции на компании, които предоставят критични продукти, услуги и решения в различни бизнес сфери.

Въпреки оптимистичните изказвания на президента и главен изпълнителен директор на компанията Quark, Raymond Schiavone, е трудно да гадаем в каква посока ще се развие това придобиване и как това ще се отрази на  QuarkXPress. Нека не забравяме, че Quark имат разработки и в други сфери като софтуерни продукти, които позволяват създаването, управлението, публикуването и доставка на съдържание през различни медии, включително и печат, електронна поща, уеб, социални медии и на следващото поколение електронни четци, таблети и мобилни устройства. Много вероятно е интересът към тях да е повлиял на решението за придобиване.

logo quark

Източник: www.platinumequity.com
Написа: Пламен Давидов
print   отпечатай
Избрани продукти и услуги

Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама

Свободни позиции в dotbrain.eu
НОЖАР
гр. София
фирма GPTS Ltd

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама